WORKSHOP: Om skrivande och ensamhet

 

Plats: Norrtullsgatan 45

När: söndag 21 november 2021

Tid: 12-16

 

 

”Skrivandets ensamhet är en ensamhet utan vilken skrivandet inte uppstår, eller så smulas den sönder alldeles blodlöst av sökandet efter något mer att skriva.” – Marguerite Duras

 

Går det att skriva sig ur sin ensamhet? Eller är ensamheten en förutsättning för att kunna skriva? Kan skrivandet vara ett sätt att främja existentiell hälsa? Är att skriva att bejaka både fysiska, psykiska, sociala och andliga eller existentiella behov? Hur skriver man om ensamhet?

 

I den här workshopen kommer vi att prata om skrivande och ensamhet och vår relation till skrivande och ensamhet under coronapandemin. Vart tar våra historier vägen när vi inte har någon att spegla oss i eller berätta för?

 

”Att befinna sig i ett hål, längst ner i ett hål, i nästan total ensamhet och upptäcka att endast skrivande kommer att rädda en.” –Marguerite Duras.

 

Vi kommer att undersöka närvaro och frånvaro i och med text och skrivande som existentiell praktik. Vad kan vi hitta inom och utom oss? Vad gör texten med oss? Hur skapar vi oss själva när vi skriver?

 

Inga förkunskaper krävs.

 

“The word is my fourth dimension” – Clarice Lispector

 

Workshopen är ett samarbete mellan IFFI, Empatia och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

 

Workshopguide är Yechidah Jessica Karlén, komiker, konstnär och filosof som jobbar någonstans mellan texten, tankarna och framträdandet. Jessica har en kandidatexamen i filosofi från Södertörns högskola, en magister i internationell scenkonst från Stockholms konstnärliga högskola och arbetar just nu med en c-uppsats i kreativt skrivande vid Umeå Universitet. Den här workshopen är ett resultat av och ett undersökande i en konstnärlig forskningsprocess om skrivande och ensamhet.

 

För att delta i workshopen behöver du bli/vara medlem i IFFI. Det kostar 300 SEK. Du blir medlem genom att SWISHA namn, födelsedatum och epost till 1231273879.

 

Anmäl dig sedan till workshopen via denna länk: https://forms.gle/A7epciEiYnTr5VRu9

 

Begränsat antal platser.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait